Martinkirja

Käytettyjä, harvinaisia ja uniikkeja kirjoja.

Uuden sukupolven yhteisö- ja digiantikvariaatti.

Tutkijoille, yhteisöille ja ammattilaisille.


Me olemme yritys, joka tekee työntänsä rakkaudesta merkityksiin! Millä tavalla merkitykset syntyvät? Millä tavalla sellaiset, joita ilman ihminen ei voi elää tai yhteisöt toimia?

Ihminen on kirjoittava eläin, ja "tekstin ulkopuolella ei ole mitään" (Jacques Derrida). Kaikki vuorovaikutus, instituutiot tai mikä tahansa ilmiö ovat viime kädessä - eivät tosin pelkästään - sanallisia maailmoitamme. Ihmisten kädet ne rakentavat rauhaa ja käyvät sotia, mutta kaikkein eniten sanat, koska ne vasta päättävät, mitä me täällä kutsumme "rauhaksi" tai "sodaksi".


Olemme erikoistuneet kristilliseen ja teologiseen kirjaan, koska siinä persoonallisesti pyritään lähestytään sitä, mikä on perimmäistä. Kristillinen on meille jotakin sellaista, mikä ottaa huomioon Raamatun, yksilön uskonkokemuksen sekä sen rakenteen ja elämänyhteisön, jota nimitetään kirkoksi tai seurakunnaksi. Teologiaa - kaiken kristillisen perusteltua reflektointia ja rakentelua - kannattaakin meidän mielestämme lähestyä ihmisten yrityksenä sanoittaa Jumala-huomioivaa uskoa ja elämää. Sanomattakin on selvää, että niin kristillisen kuin teologisenkin kirjan yritys onnistuu ainoastaan silloin, kun se pystyy välittämään "Jumalan valtakunnan" merkityksiä sydämeltä sydämelle. 


Se pohdinnoista (lisää voit lukea blogistamme).

Myymme käytettyjä, uniikkeja ja harvinaisia kirjoja, ja olemme keskittyneet erityisesti 1900-luvulla painettuun kirjaan. Yrityksemme nimi - Martinkirja - ei ole siis ainoastaan kunnianosoitus kaikille 1500-1800-luvun marteille, vaan myös sellaisille 1900-luvun kristillisen ja teologisen kirjan nestoreille, kuten Martti Simojoki ja Martti Ruuth. Meille on itsestään selvää, ettet ole esimerkiksi kovinkaan pätevä "suomalaisen kristillisyyden" tuntija, ellet ole eläessäsi lukenut yhtään martinkirjaa. Kaikki kirjat ovat myynnissä verkkokaupassamme (aukeaa keväällä 2019).


Kehitämme jatkuvasti tuotteita ja palveluitamme ollaksemme uuden sukupolven yhteisö- ja digiantikvariaatti kaikille kristillisen kirjan ystäville ja ammattilaisille. Julkaisemme kulttuurisesti tärkeäksi katsomaamme kirjallisuutta uusina painoksina, digitoimme kristillistä ja teologista aineistoa, rakennamme kristillisen kirjan verkkotietopankkia ja suunnittelemme kristillisen kirjan vaiheista kertovien videoiden julkaisemista yhteisöpalvelu YouTubessa. "Ja kuinka nuoret saisivat elämälleen taustaa, jolleivät he etsi juuriaan?" (Owe Wikström)


Etsimme kehittyvään toimintaamme mukaan yhteistyökumppaneita. Mikäli olet kiinnostunut lähtemään mukaan projekteihimme (tai haluat kuulla niistä lisää), voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen info@martinkirja.fi. Viestisi voit lähettää myös yhteydenottolomakkeen kautta.

Merkittävät kirjat myy ja julkaisee Martinkirja! 

Yritysinfo

  • Perustamisvuosi: 2018
  • Y-tunnus: 2942698-8
  • Päätoimiala: Antikvariaattikauppa (47792)

Ei myymälää, ainoastaan verkkokauppa. Martinkirja on liiketoiminnastaan arvonlisävelvollinen.